© Erhvervsbogføring  

Kommerciel brug af teknikken er kun tilladt med skriftlig tilladelse

 
   
Forside
--> FIDUSEN
Papirløs
Diverse
Link
Kontakt
 
   
Arkivpligt
Skift bank
Budget
Testamente
Navnet Fidus
Resume
 
   
   
 
FIDUS DK

 
Testamente
 
Det er en forsvindende lille del af den danske befolkning som har skrevet testamente.
 
Hvis du er helt sikker på at du ikke har behov for at skrive testamente, så læs alligevel videre - for de fleste får ikke fordelt arven sådan som de tror - og et manglende testamente kan give "dønninger" mange år efter.
 
De fleste er klar over at hvis de har børn fra tidligere forhold, så bør de oprette testamente, så den nye kæreste/ægtefælle ikke skal gå fra hus og hjem - men de fleste får det ikke gjort. Gør jer selv den tjeneste at få det gjort hurtigt.
 
Hvis man er gift og kun har fælles børn, så tror mange at man ikke behøver at oprette testamente, men igen bliver mange overrasket. Hvis man forestiller sig at der er almindeligt formuefællesskab, og den ene ægtefælle falder bort. Så sidder den efterladte i uskiftet bo. Problemet opstår hvis den længstlevende vil gifte sig igen, så skal børnene have 1/3 af den samlede formue (2/3 del af afdødes formue), og med de store friværdier som er i boliger, så kan det blive betydelige beløb. Hvis der er testamente, som begrænser børnenes arv, så kan den længstlevende gifte sig igen, uden at skulle gældssætte sig til op over begge øre.
 
Selv hvis man er fraskilt og man ønsker at ens børn skal arve det hele, så bør man alligevel skrive testamente, hvor man bestemmer at arven skal være barnets særeje - det betyder at hvis "barnet" bliver skilt, så skal "ex svigerbarnet" ikke have del i arven efter dig.
 
Den sidste situation jeg vil nævne er, hvis du ikke har "livsarvinger", dvs. børn eller ægtefælle, så skal du alligevel overveje et testamente, idet arven ellers går til dine forældre eller søskende, og hvis der ikke er arvinger i lovens forstand, så ryger dine surt opsparede penge ned i statens bundløse kasse. Her er der nok nogen som vil have mere glæde af arven, f.eks. en grand-nevø, en ven eller en velgørende foreninger.
 
Et testamente kan udformes på mange måde, og der er flere muligheder for særeje - så jeg vil ikke skrive mere her, men opfordre til at du kontakter en advokat - husk at der er store forskelle på salæret, så spørg først - et almindeligt testamente bør ikke koste over kr. 2.000 incl. moms.
 
Nu du er i gang med det dødsensalvorlige, så overvej også at blive organdonor og oprette et Plejetestamente samt et Livstestamente og hvis du har børn bør du også huske Børnetestamente.
 
At dø uden orden i sagen - er bare pinligt for magen.