© Erhvervsbogføring  

Kommerciel brug af teknikken er kun tilladt med skriftlig tilladelse

 
   
Forside
--> FIDUSEN
Papirløs
Diverse
Link
Kontakt
 
   

Net-bank
E-boks
SKAT TastSelv
BetalingsService
danID
PDF printer

 
   
   
 
FIDUS DK

 
BetalingsService
 
Hvis man tilmelder telefonregninger, forsikringer, vægtafgift, kontingenter m.m. til BetalingsService, så får man ikke så mange rudekuverter, hvorved det er mere overkommeligt at få indsat materialet i arkivet - samt undgår man rykkergebyrer fordi man glemte at betale.
 
Denne vejledning er mest til private, vil dog nævne at hvis man har firma, så skal man huske at tilmelde firmaregninger med CVR nummer og private regninger med CPR nummer, hvorved man får to breve og man let kan adskille det, og kun have firmaregningerne i regnskabet.
 
Hvis man vil have "opdelt" BetalingsOversigten på flere breve, så kan man tilmelde nogen regninger på eget CPR nummer og en anden "gruppe" regninger på ægtefællens CPR nummer. Hvis man betaler børnenes telefonregning så kan man tilmelde på deres CPR nummer.
Dvs. man kan godt tilmelde til et andet CPR nummer end kontoen er oprettet med.
Fordelen er, at så kommer der en BetalingsOversigt pr. CPR nummer.
Eneste ulempe er at man ikke selv kan oprette i net-banken (den tager det CPR nummer som er tilknyttet kontoen), men må bede banken gøre det manuelt.
 
Mange er bekymret for at tilmelde til PBS, idet det delvist er en fuldmagt man udsteder - men man skal blot huske at tjekke oversigten i den første uge af måneden, idet man så kan afvise hvis kreditoren har "misforstået" noget - hvis beløbet allerede er hævet, så skal banken tilbageføre.
 
Bemærk, det er stor forskel på at "afvise" og på at "afmelde", f.eks. hvis man afmelder en regning den 5. dag i en måned, og den allerede er betalt den 1., så får en afmelding ingen virkning på denne betaling, men en afvisning før den 7. i betalingsmåneden betyder at beløbet tilbageføres til ens konto.