© Erhvervsbogføring  

Kommerciel brug af teknikken er kun tilladt med skriftlig tilladelse

 
   
Forside
--> FIDUSEN
Papirløs
Diverse
Link
Kontakt
 
   
Net-bank
E-boks
SKAT TastSelv
BetalingsService
danID
PDF printer
 
   
   
 
FIDUS DK

 
danID
 
Det er PBS som står bag danID.
 
"Ideen" er at den skal kunne bruges alle steder på nettet, hvor der er oplysninger som skal være beskyttet, således at kun de "rigtige" personer kan se dem.
 
Hidtil har man brugt bankernes sikkerhedssystem til net-banker og kode eller digital signatur til SKAT, vandværket m.m., men i 2010 er der endelig kommet et fælles system - som kan bruges til de to "store/tunge" dvs. net-banker og det offentlige - det betyder formentlig at mange andre også tilslutter sig i de kommende år, f.eks. forsyningsselskaber, telefonselskaber, skoler, fagforeninger og web-hoteller.
 
danID kan bruges mange steder - de fleste møder det første gang når de opretter en net-bank, men danID kan også bruges til f.eks. SKAT.dk, Sundhed.dk, e-boks.dk, su.dk m.m. - de fleste steder kan du også få adgang med koder - det må dog forventes at nogle af sikkerhedsmæssige årsager på et tidspunkt fjerner muligheden for koder.
 
Fordelen ved danID er, at du kun skal huske en kode til mange steder på nettet.
Du kan bruge danID på alle Internet PCer - du skal blot huske et "kodekort".
 
danID kommer automatisk samtidig med du bestiller en net-bank, dvs. der er ingen grund til selv at bestille på www.danid.dk.