© Erhvervsbogføring  

Kommerciel brug af teknikken er kun tilladt med skriftlig tilladelse

 
   
Forside
--> FIDUSEN
Papirløs
Diverse
Link
Kontakt
 
   
Stammappen
Årsmappen
Tyveri - misbrug
Boner
Redskaber
Licens
 
   
   
 
FIDUS DK

 
Boner og garantibeviser
 
Nogen smider boner ud samme dag som varen er købt. Andre har en pengepung som er ved at flække, idet den er fyldt med et halvt års boner.
 
Min anbefaling er at man en gang om måneden sorterer bonerne.
Boner på køb af dagligvarer - de smides ud.
Boner hvor der er købt varer hvor der er garanti, de sættes ind i årsmappen i indexet "garantibeviser".
 
Hvor ofte har du prøvet at lynlåsen på dine "næsten nye" bukser er gået i stykker, og du er sikker på der stadig er garanti - men bonen er væk.
 
Jeg spare mange penge på at jeg kan finde bonen, og får således butikken til uden brok at reparere eller ombytte varen.
 
Jeg har bemærket at når jeg køber tøj, isenkram o.s.v., så ligger ekspedienterne næsten altid kvitteringen ned i posen med varen.
Det betyder at bonen let forsvinder.
Så gør det til en vane, at bede om kvitteringen - og læg den i pungen.
 
Mange butikker bruger termoboner af så dårlig kvalitet, at teksten er forsvundet efter kort tid. Så her anbefaler jeg at du enten tager en fotokopi af bonen, eller scanner den ind og gemmer elektronisk. De dårlige boner ses også når du køber f.eks. en kuffert hvor butikken "flot" lover 10 års garanti, men de ved godt at kunden ikke kan dokumentere købet efter kort tid.
 
De fleste butikker printer på bonen så det bagefter kan ses hvad der er købt, men det sker også at der bare står "Diverse", "Spotvarer" og tilsvarende - så er det vigtigt at du selv skriver hvad det er - og hvis du har en reklame fra dem hvor varer er nævnt med samme pris, så hæft reklamen sammen med bonen.